Bästa hembygdsvän!

Känner du till Nagu hembygdsförening? Vet du vad vi sysslar med?

Föreningen grundades år 1985 med tanken att forska i hembygdens historia och samla in gamla fotografier, men mycket snart kom också föremålsinsamling med i verksamheten – och donationerna var många!

Föreningens verksamhet koncentreras idag dels på att ta hand om gamla fotografier; identifiera dem som saknar information och att skanna dem för att kunna erbjuda ett digitalt fotoalbum – dels på publicering av Nagus lokalhistoria under olika tidsepoker och inom olika sektorer.

Publikationerna kallar vi ’Album’ och hittills har utgivits Album I och II – de har fått gott mottagande och finns till salu på ombudsposten, andelsbanken och K-market på Kyrkbacken. Inför kommande Album samlas kontinuerligt in tips och material och vi behöver nya kontakter som känner till muntliga och/eller skriftliga berättelser om personer, torp, gårdar och byar i Nagu, om lokala traditioner, händelser, företeelser och speciella näringar. Intressanta är också gamla kartor, dokument och fotografier.

Kontakta föreningens ordförande Mikael Aalto, tfn 040 412 5370, om du vill bidra med material till publikationerna eller du vill veta mera om verksamheten

Om du vill ansluta dig går det enklast genom att här välja ”Bli medlem”. Det går också bra att skicka e-post till nagu@hembygd.fi så hjälper vi till med byråkratin.

Hjärtligt välkommen med i hembygdsarbetet!

Mikael, Erica, Rune, Susanne och Öjvind

Föreningens verksamhet stöds för tillfället av följande stiftelser och fonder: Sparbanksstiftelsen i Nagu, Svenska Kulturfonden, Gesellius stiftelse, Nygréns stiftelse samt av Pargas stad.