Nagu för och nu - Fotoutställning 2020

Föreningen har en ny utställning på Sjöfartshuset. Utställningen visar ett urval gamla kartor, beskriver Skärgårdsvägens tillkomst, presenterar Norra Hamnen och mycket annat.

Sjöfartshuset är öppet Ti-Sö kl. 11-18.

Välkomna!

Skärgårdens Gårdsloppisrally 1-2.8.2020

Anmälan till årets Gårdsloppisrally i Nagu och Korpo är öppen. Mera info hittar du här.

Bomärken

Hembygdsföreningen håller på att sammanställa en förteckning över bomärken. Dessa kommer senare att ingå i en allåboländsk bok liknande den som Göran Dahl gett ut över de åländska. Nu efterlyser vi föremål med bomärken likväl som annan dokumentation. Många finns redan men allt ytterligare material är av intresse. Det går bra att kontakta oss via e-post nagu@hembygd.fi.

ALBUM IV har utkommit!

Hembygdsföreningens Album IV har utkommit. Albumet innehåller tre artiklar: J.G. Salonius beskrivning av Nagu från 1735, Fortuna Fajans och bynamnen i Nagu. Därtill ingår i boken en karta över Nagu med bygränserna utmärkta.

Albumet finns till salu på Saaristo shop/Posten, K-Market och Andelsbanken i Nagu. Pris 25 €.

Klicka här om du vill göra en beställning via nätet.

Lokalhistoria- och släktforskargruppen

Gruppen håller paus så länge myndigheterna så föreskriver. Närmare presentation av programmet här. Gruppen är öppen för alla intresserade.

Nagu anno 2020

Hembygdsföreningen har hösten 2019 startat projektet Nagu anno 2020. Syftet är enkelt - att i bild dokumentera Nagu som det ser ut i dag på ett samlat sätt. Läs mera här.

Nyheter på hemsidan!

J.G.Salonius (19.12.2019)

Nya avsnitt under Lokalhistoria (13.11.2019)

Projektet Nagu anno 2020 presenteras (27.10.2019)

Flera nya avsnitt under Lokalhistoria (15.10.2019)

Nya bilder i avsnittet Fotografier (11.8.2019)

Ett avsnitt om byar i Nagu (20.4.2019)

Ett avsnitt om släktforskningar i Nagu (13.4.2019)

Ett avsnitt om bryggor i Nagu

Ett avsnitt om broar i Nagu

Nagu på Wikipedia

Album III - Wikom by

Boken på 124 sidor kan även beställas i vår webbshop.
Den finns även till salu på Posten, Andelsbanken och i K-Market i Nagu.
Pris: 25 €

Nagu har nu en egen husbondevimpel!

Nagu Hembygdsförening har låtit göra en Husbondevimpel i storleken 50*400 cm. Priset är 60 €. Husbondevimpeln kom till salu på Potatisfestivalen. Denna är ett måste för alla med en flaggstång. Begränsad numrerad upplaga.

Vimpelns färger blått och grönt symboliserar Nagu, som en del av mellanskärgården, med dess frodiga grönska omgiven av skärgårdshavets blåa spegel. I vimpelns symbolfält på vit botten finns en strömming omgiven av en öppen krans av blåstång, vars nedre del omsluter årtalet 1395.

Vimpeln finns att köpa på Posten och K-Market i Nagu samt i vår webbshop.

Följ oss på        eller